Ervaringen

Een dagje Inka, dat is iets speciaals” hoorde ik dikwijls rondom mij vertellen. Zelf wou ik ook al langer die ervaring eens meemaken maar toen ik telkens weer die foto’s van die mooie vrouwen zag zei ik bij mezelf dat ik daar niet veel kon gaan doen, ik kan nooit zo leuk, vrouwelijk op een foto overkomen… tot verleden zaterdag.

Ik arriveerde stipt om 10 uur bij Inka en vanaf de eerste minuut voelde ik mij bij haar op mijn gemak, het klikte en dat had alles te maken met haar hartelijke ontvangst en stralende lach.
Ik mocht direct mee aanschuiven voor een ontbijtje en ondertussen stelde Inka wat vragen over mezelf zodat ze zich een beeld kon vormen van de persoon die voor haar zat. Ook bespraken we hoe we de dag zouden indelen want ik was niet gekomen voor louter een fotosessie maar wou ook iets bijleren over hoe ik mezelf beter kan opmaken en ook nog een “special request”… Het was een aangename babbel en dat babbelen zou eigenlijk de ganse dag verder duren. 
 
De thee was op en dus tijd om naar het mooie gezellige houten huisje te gaan waar Inka de kleren die ik meegebracht had begon te keuren. “Wat leuke spullen heb je” zei ze en daarmee deed ze de eerste keer mijn wangen blozen. Inka had mij al enkele keren op T-Style gezien en had het idee dat ik eigenlijk nogal oubollig ben wat ik echt helemaal niet ben, integendeel zelfs. Nu, dat ligt aan mezelf omdat ik op T-Style meestal voor low profile zwarte kledij ga, iets waar op Inka’s advies verandering in gaat komen.
 
Inka gaf me even de tijd om in wat makkelijke vrouwelijke kledij te stappen, ik schoof de gordijntjes open en daar was ze weer om aan een lesje make-up voor gevorderden te beginnen. Ik had ooit al eens ergens anders een basiscursus gevolgd, heb daar best veel aan gehad maar wat Inka mij in enkele uren tijd bijgebracht heeft… ppfff, zo goed, en best veel informatie. Telkens we een stap deden noteerde ik en Inka nam een foto zodat ik de info later thuis makkelijk kan verwerken in een handleiding die ik als leidraad kan nemen wanneer ik me in de toekomst weer eens zelf opmaak. Ik heb er echt veel van opgestoken en ook begrepen dat er wat verkeerde spullen in mijn make-up koffer zitten; die gaan er onverbiddelijk uit en worden vervangen door andere/betere.
 
De make-up was volledig in orde en dus was het “moment suprême” aangebroken… de “special request” die ik voor Inka had, was of het mogelijk zou zijn om eens iets met mijn eigen lange maar dunne haar te doen in plaats van een pruik op te moeten. Ik was er eigenlijk 90 % van overtuigd dat dit niet zou kunnen maar Inka had de uitdaging aangenomen. Alvorens we aan de make-up begonnen had ze krulspelden in mijn haar gedraaid en nu deed ze die eerst uit waarna ze nog enkele haarstukjes tussen mijn haar inbracht. Dames… dat moment toen ik zag dat Inka er in geslaagd was om een mooie vrouwelijk haartooi op mijn hoofd te “toveren”, dat moment vergeet ik nooit en koester ik voor eeuwig, kippevel kreeg ik en tranen in mijn ogen die ik moest bedwingen om de make-up niet te verknoeien. 
Inka, ik weet dat je niet graag hebt dat iemand je lof toezwaait maar hier kan ik niet anders van zeggen dan dat dit top was wat je daar deed, top dat je de uitdaging aannam en puur professionalisme hoe mooi het resultaat was! Je hebt ervoor gezorgd dat de ware Nastya eens het licht zag want ondanks mijn leuk model van pruik is het toch anders dan met je eigen haren ook als moesten we met die haarstukjes een beetje vals spelen maar dat doen vele bio meiden ook al eens heb ik begrepen.
 
Ondertussen was het al halfdrie en dus hoogtijd voor een heerlijke lunch en lekker geklets onder elkaar.
Daarna was het tijd voor de slachtbank, ja zo noem ik het als ik voor de camera plaats moet nemen. Ik ben dan ook waarschijnlijk “the worst model ever” dat voor Inka haar camera verscheen maar ook hier werd ik snel op mijn gemak gesteld met enkele leuke foto’s als herinnering aan die toch wel bijzondere dag.
 
Tijd om op te ruimen dacht ik maar Inka is ook nog eens een goede psychologe en merkte dat ik nog wel even nood had aan een dieper gesprekje met haar. “Kom lekker even bij me op de bank zitten” zei ze “en vertel me eens wat je nog wil zeggen of vragen”. Ook dat moment koester ik ten zeerste, een moment waarop Inka me ervan overtuigde dat ik meer open mag/moet zijn, niet zo in een hoekje moet staan en vooral me niet minderwaardig moet voelen tegenover al die andere prachtige T-Dames. Dat zorgt er alleen maar voor dat ik mezelf nog meer isoleer van hen en dat wil ik juist niet, integendeel. Ze beloofde me ook te helpen bij het zoeken naar iemand of enkelen waarmee zij denkt dat ik als persoon goed mee zou matchen zodat we samen eens iets zouden kunnen ondernemen in een stad als Rotterdam bijvoorbeeld en die helpende hand, die stel ik enorm op prijs.
 
Normaal gezien had ik ’s avonds nog even naar Rotterdam centrum geweest om iets te eten en drinken maar hevige regenbuien en felle wind beslisten daar anders over. Ik bleef nog even een kop koffie drinken en maakte zo kennis met Peter, Inka’s echtgenoot, ook een heel aangenaam iemand.
Dan huiswaarts waar mijn echtgenote kaarsen had aangestoken en roze champagne had koud gezet zodat ik die super dag in schoonheid kon afsluiten, haar alles vertellend en ondertussen zelf al heel erg nagenietend.
 
Aan al diegenen die het nog niet deden en die twijfelen of ze wel eens een dagje Inka zouden doen kan ik alleen maar zeggen dat zo’n dag iets is waar je nog lang van zal nagenieten en waarop je momenten kan beleven die je voor altijd zal koesteren. Doen gewoon!
november 2015

 

Daar kwam ze aangewandeld. Ze moest het wel zijn met haar blonde haar. Een mooie vrouw, iets kleiner dan ik me had voorgesteld. “Ik ben Inka.” Hartelijk glimlachend en behulpzaam met het transport van mijn bagage voor deze dag, van achterbak naar de ontvangstruimte. Het huisje met witte vitrage voor de tuindeuren. “Hier heb je alle privacy om je te verkleden. Je kunt naar buiten kijken, terwijl je niet wordt gezien” sprak ze. Meteen had ze daarmee de kern van de cross dresser te pakken. “Als je bent aangekleed schuif je de gordijnen opzij en zie ik dat ik mag komen”.

De koffers moesten nu worden geopend en deze opdracht verschafte het gevoel dat ik met het water voor de dokter moest. Een testcase van mijn goede smaak. Ze nam de prachtige bordeauxrode blouse in haar handen en gaf haar eerste complimenten. “Dit wordt de chique dame” kondigde ze aan. Het vooruitzicht beviel me. Onder de blouse lagen de rokjes, beide zwart, de één korter dan de ander. Ze streelde goedkeurend de vleug van het fluwelen rokje dat inderdaad kort genoemd mocht worden. “Wat voor schoenen heb je meegenomen?” Ik opende de tas om met lichte trots mijn nieuwe zwarte pumps van de Bijenkorf te voorschijn te halen. Klassiek, hoog op de slanke hakken, maar binnen de grenzen.

“Dit wordt de sportieve dame” vervolgde ze. Het bouclé jasje van V&D, het andere zwarte rokje dat ik had meegebracht en de top met blote hals, waar aan de randen kant was verwerkt. Het sportieve element moest vooral worden ingebracht door de sjaal, veelkleurig als de rok van de oudtestamentische Jozef. Tijdloos. Met aan de voeten mijn geliefde grijze nubikk pumps.

We waren er nog niet. Ik had een lang zwart vest meegenomen met plissé aan de heupen. Bedoeld om te combineren met een broek wat de koffer echter niet voorradig had. Was ook niet nodig. “Dat wordt de verleidelijke dame” verklaarde Inka. Het klonk als een Drievuldigheid: chique, sportief en verleidelijk.

We gingen koffie drinken op het terras en ik had de smaak te pakken. Een dag vol beloftes.

 

Het huisje met de witte gordijnen, de plek voor het wonder. Met een heilige volgorde voor het proces. Eerst de vrouwelijke attributen om het lichaam en pas dan de hoofdzaak, om het maar zo te zeggen. Geen dameshoofd op een mannelijke outfit, dat is een storende factor voor de beleving; een mannenhoofd met dameskleding aan het lijf daarentegen is de opmaat voor een plezierige vervolmaking. We begonnen met het corrigeren van de wenkbrauwen, een mooie arcadeboog, essentieel voor een vrouwelijk gezicht. Eyebrow plastic met een transparante poeder daaroverheen deden hun werk. Ik kreeg een les in basiskennis. Foundation moet in meerdere tonen worden aangebracht om daarmee al een basis te krijgen voor het shapen van het gezicht, de compositie van schaduwen en licht. Wat minder voordelig is hoeft niet naar voren te worden gehaald. Ik keek naar de bal op het schoteltje. ‘Met een koude spons worden de poriën dicht getrokken en kan je voorkomen dat de foundation gaat breken”, legde ze uit. Craquelé op het schilderij, dat zou inderdaad een triest resultaat zijn. Met bewondering volgde ik de verrichtingen. De uiterste precisie waarmee de eye lashes werden aangebracht. De zorgvuldigheid waarmee de zone van de lippen werd ingetekend met vrouwelijk rood. Voorstadia van de bekroning, het schikken van de pruik. Het moment dat alle bestanddelen gesublimeerd worden tot het geheel van een vrouw. Alles tenslotte gecompleteerd met de sieraden.

 

Ik wandelde over het tuinpad van dit paradijs naar de fotostudio. De eerste sessie kon beginnen. Een mooie grote ruimte, die voor de gelegenheid in dienst was gesteld voor het WK 2014. Oranje vlaggetjes sierden kruiselings de ruimte boven onze hoofden. Belichtingsschermen stonden te wachten op het model voor deze dag. Ik voelde me in de hoofdrol. Inka installeerde haar apparatuur en deed een paar testjes. Toen werd ik in de standen van haar repertoire gebracht. Zittend op het bankje, staand tegen de achterzijde, zittend op de grond. Dat alles in een veelheid aan varianten, waarbij voor de handen met French manicure een belangrijke rol bleek weggelegd. Na enkele shots werd ik telkens deelgenoot gemaakt van het resultaat, een participerende aanpak zoals het hoort te zijn tussen fotograaf en model. We raakten beiden opgetogen, ook ik bij wie de uiterlijke signalen meestal gedempt zijn.

 

Tijd voor de lunch. De tafel was versierd met heerlijke verse broodjes, schaaltjes met kaas en vlees. Aan de andere zijde een set met drie heerlijke smeerseltjes. Het was het moment voor het zich laten welgevallen. Een paar kruimels Hüttenkäse ontsnapten aan mijn controle en belandden op het nette rokje. Een behulpzame Inka loste het ongemak op en deed mijn gevoel van gêne verdwijnen. Het was vooral gezellig aan deze tafel.

 

De sportieve dame heeft haar jasje van V&D volgens de instructies aan haar vinger gehangen en over haar schouder laten bengelen. Een nonchalante pose. De sjaal kan wat kleur bijbrengen en op de volgende momenten toont deze zijn kracht. In verschillende vormen en aanblikken. Gedrapeerd over de schouder, geslingerd om de hals of een combinatie van beide vormen. Down to earth, ik vlei mijn achterwerk op de grond, steun op mijn arm en neem zo de pose aan van de plaatjes uit het fotoalbum. Keurige meisjes uit voorbije tijden, poserend op het gras, kijkend in de lens, niet vergetend te glimlachen en wachtend wanneer er nu eens wordt geklikt of geclackt.

 

De dag is gevorderd. Ik vraag of we hoofdstuk 3 nog gaan doen, het deel dat ik toch niet graag zou willen missen. Inka heeft plezier om deze vraag en stuurt me even later naar het huisje met de witte gordijntjes. Met nog een glaasje fris bezorgd om het hoofd koel te houden. Ik kleed me om. Gehuld in het zwarte vest daal ik met panty en pumps voor de derde maal af langs het tuinpad naar de fotostudio. Er zijn kussens op de vloer neergelegd, bedoeld om comfort te bieden voor de poses die in meer horizontale richting moeten worden aangenomen. We beginnen zijdelings. Ik moet over mijn schouder naar mijn fotograaf glimlachen, die nu de lens laat binnenkijken zover het oog reikt. En zo de illusies vastlegt.

Ik mag omhoog komen en loungen op de kussens. Met verzoek de heupen wat accent geven. Ik ben een model die gaat voor een hoog cijfer. Dan volgt er een verrassing. Een plastic tas wordt uit de kist getrokken en even later is er een regen van rode blaadjes, die neerdaalt op de kussens en het model. Ik herken de blaadjes uit het eerdere werk van Inka. Nu onderga ik deze gelukzalige doop. Het is één van de vele creatieve ideeën die haar werk zo sterk maken. De verheffing van haar model in een synthese met een omgeving die bewondering oproept.

De rode blaadjes bedekken het landschap. Mij wordt gevraagd de volgende stap te zetten in het proces van verleidelijke beelden. Ze is meer dan tevreden over wat er is vastgelegd. De click tussen model en vormgever is op hoogte gekomen. Ik geniet van mijn rol en denk te weten wat er verder van me wordt verwacht. Een dame die in staat is te verleiden. Een sensuele blik, de glimlach wordt nu even afgelegd. Met opgetrokken benen zoals de modellen die hun beenmode aanprijzen. Het wordt een bezigheid die niet zonder inspanning gepaard gaat. Een dame op leeftijd die niet geoefend is. Maar ik wil erin meegaan tot elke prijs. Van onderen, van boven, zijwaarts, ik ben bereid alle standen aan te nemen voor de goede zaak.

 

Het is volbracht. De plaatjes kunnen op de CD gebrand worden. Ik geniet nog één moment in al mijn al mijn vrouwelijkheden op het terras. Een koffiereclame had niet beter gekund. Dan is het onverbiddelijke moment gekomen van het demasqué. Een warme doek wordt om het hoofd gewreven en verzwelgt mijn illusies. Alles wordt weer opgeborgen in de koffers. Koffers voor latere momenten. Inka doet me uitgeleide. We nemen afscheid met een zoen. All in.

 

 

 

Hello dear Inka,

Thank you so much for a wonderful time last Friday. I was very pleased
to meet you and overwhelmed by your kind hospitality and amazing work.
“Inka is an exceptionally talented stylist and make-up artist, and is
the perfect hostess too, especially for an Englishman who speaks no
Dutch! I was amazed at the stunning looks that she created for me, and
especially since this gave me a natural look, not one of a characture.
Equally importantly for me, I actually felt that my inner woman felt
free to express herself, very comfortable and at ease. Inka took great
care and time, way beyond what I could have expected. She is very
sincere, and I will not hesitate about making a return visit to her well
appointed studio soon.”

Hoping to see you again before too long!

September 2015

 

 

Hoi Inca,

Deze avond wat tijd genomen om nog vlug iets meer te pennen over mijn
ervaringen van vorige zaterdag.

Ben toch al een tijdje bezig met Cathy maar toch blijft het altijd spannend
waneer je die transformatie aan iemand anders overlaat!

Je professionele aanpak met daar bij je manier waarbij je iemand kan
doorgronden is fenomenaal en dat maakt het enorm leuk om dit te beleven,
iedereen zijn job maar wat jij verwezenlijkt komt toch heel dicht bij kunst.

Persoonlijk had ik het op voorhand wat moeilijk omdat ik nogal gesteld ben
op mijn fetishe kant en gans de seen er rond, maar je interesse in die latex
toestanden wat ik zo al mee bezig ben  stelden mij erg vlug op mijn gemak.

Zondag was ik serieus mijn wonden aan het likken van dat redelijk zwaar
Wasteland feestje maar als ik die foto’s aan het bekijken was overtrof er
mij een enorme warme gloed. De commentaren tijdens die party waren super
positief, mijn transformatie was zeker gelukt en dat was eigenlijk een
beetje het thema van deze 20st verjaardag van Wasteland (ons kunnen ze niets
verwijten want we deden onze uiterste best om daar aan te voldoen)

Dus Inca dit smaakt zeker naar een herhaling en hopelijk dan in de nabije
toekomst.

Cathy xxx ,en jawel met die vreemde latex kink.           /maart 2014

 

Lieve Inka,

Nu ik weer
bijgekomen bent van de onvergetelijke dag die ik bij jou heb mogen doorbrengen,
wil ik je hiervoor nog persoonlijk bedanken.

Ik ging
toch wel met een zenuwachtig gevoel in mijn buik richting zuid beierland maar
eenmaal aangekomen en kennis met je gemaakt te hebben verdween dat als sneeuw
voor de zon.

Fantastisch
zoals je mij adviseerde over de te kiezen kleding voor de sessies die we zouden
maken.

Daarna de
opmaak van de make-up die ik met volle bewondering onderging en de ware Cilly
kwam langzaam naar voren en het moment, waarop de keuze voor de pruik gemaakt
was en deze op ging ontstond bij mij een emotioneel moment.

Heb
regelmatig te horen gekregen in het dagelijks leven dat ik nooit lacht op een
foto maar er kwam een bijzondere lach op mijn gezicht die de hele dag aanhield.

De fotosessies
onderging ik als een waardig  fotomodel
met de fantastische aanwijzingen en de pose die jij mij iedere keer liet
aannemen.

Tussendoor
heerlijk genoten van de voortreffelijke lunch die jij mij aanbood en de babbel
die we regelmatig hadden.

Nu terugkijkend
naar de foto’s op de DVD die ik meegekregen hebt en bewonderd komt de glimlach
weer op mijn gezicht.

Dank je
voor deze bijzondere en waardevolle dag,

Liefs Cilly                            januari       2014

Hoi Inka,
Ik wil je nog even bedanken voor deze mooie dag, en voor de leuke gesprekken, eerst was ik wel wat nerveus, maar toen jij in Oud Beijerland in mijn armen haakte en we samen door het centrum wandelde voelde het goed.
De lunch was best spannend om zo vlakbij andere mensen te zijn, ook hier ging dankzij jou wederom alles goed.
Ik als fotomodel, wie had dat gedacht, en alweer vond ik het zeer gezellig en leuk, en de foto’s, zeer mooi.
Het is spijtig dat ook aan zulke mooie dagen een einde komt, nogmaals bedankt en ik hoop tot binnenkort.
Groetjes, …                                       23.11.2013

Lieve Inka,

Het was iets meer dan een jaar geleden dat we elkaar in levende lijven zagen. Door allerlei privegebeurtenissen was Erica niet in staat en in de gelegenheid om naar ‘buiten”te komen. Daarnaast is het voor mij heel belangrijk dat mijn geest ook in de huid van Erica wil kruipen en dat was nu het geval. Ik had een hele dag als Erica voor de boeg en keek daar al enige tijd rijkhalzend naar uit. Ook een autorit als vrouw maken zou iets speciaals gaan worden. Aangekomen op zaterdagochtend bij Inka, eerst een heel hartelijk welkom en lekker aanschuiven voor een prima aangekleed kopje koffie. Zo vertrouwend om daar weer aan te schuiven na best een lange tussenpose en de gesprekken  gingen als vanzelf. Daarna zijn we gestart met de transformatie en hebben we aantal outfits gekozen voor die dag. Zo fijn om te merken dat Inka precies weet wat er bij Erica past. Het voelde meteen goed. Ook al, zoals bij mij, heb je geen eigen collectie kleding, kun je gewoon bij Inka terecht en weet zij met haar kleding een ieder op en top vrouw te maken. De studio in en heerlijk aan de gang. Decors worden in een hand omdraai gecreeerd en maken het beeld compleet. De vele foto’s die Inka vervolgens maakt geven mij een prettig gevoel. Er ontstaat een vrouw die van binnenuit open bloeit; zo fijn om dat weer mee te hebben gemaakt! Tussendoor heerlijk genoten van de lunch die Peter had klaar gemaakt en tijdens het eten heerlijk even ontspannen van de fotosessie. Vervolgens aan de gang met sessie 2 en 3 en voor je het weet is de dag weer aan het eind. Ik ging weg als Erica en Inka heeft me nog geholpen met de laatste details van mijn eigen outfit. Heerlijk om ook gewoon als vrouw te kunnen vertrekken voor een volgend avontuur. Lieve Inka, wederom hartelijk bedankt voor je warme en fantastische ontvangt en het fijne gevoel dat je mij hebt gegeven. Voor Erica wordt het steeds duidelijker wat ze wil en dat is zo fijn te bemerken.

Tot een volgende x.

Lieve groeten Erica /            november

 

Een dagje transgendermake-over bij Inka is altijd een dag feest!!
Zo ook onlangs weer. Ondanks de storm was ik toch naar Inka toe gereden. Ik zag er weer al zo lang naar uit! Bij binnenkomst eerst even een kop koffie met een lekkernij en even bijkletsen. We kennen elkaar inmiddels al meer dan anderhalf jaar en zijn goede vriendinnen geworden.
Na het bijkletsen werd er overgegaan op het programma van de dag en werd besproken welke outfits we zouden gaan gebruiken. Vooraf had ik via de mail al wat wensen bekend gemaakt, maar nu kwam er ook nog een leuk tijgerpakje bij, dus Inka had daar zo wel wat leuke ideeën bij!! Dus vroeg ze wel of het akkoord was dat we daarmee aan de slag zouden gaan. Ik ging er zeker mee akkoord, want ik laat altijd graag Inka’s ideeën de vrije loop, want dan komt er altijd weer iets heel speciaals uit!
Dus we doken snel de visagie studio in. Daar stalde ik al mijn kleding uit en het werd dus het tijger outfitje!! Inmiddels had Inka ook al een mooie passende pruik erbij gevonden, dus ik kon plaats nemen in de stoel. Inka en ik kunnen het goed met elkaar vinden dus dat maakt het extra leuk. Met heel veel enthousiasme ging ze dan ook aan de slag. Alle energie en talent werd erin gestoken en het resultaat was weer verbluffend!! Uiteraard waren er ook wat tijgertinten aan de make-up toegevoegd!! Het gaf mij weer een enorm gevoel van blijdschap om er weer zo geweldig mooi en vrouwelijk uit te zien. Het is elke keer weer toch fenomenaal wat Inka ervan weet te maken. Ze is een waar artiest op het gebied van make up!! Dus  snel weer de fotostudio in om alles vast te laten leggen.
Ook daar legt Inka weer al haar passie in!! Steeds ook weer aanwijzingen geven om zo vrouwelijk mogelijk over te komen. In de studio waren al wat voorbereidingen gedaan om een speciaal lichteffect te geven.
Inmiddels waren er al heel wat uurtjes voorbij. Even tijd voor pauze. Peet had de tafel weer gedekt met diverse lekkere broodjes. Rust konden we wel even gebruiken, want het was weer inspannend geweest met al die poses in strak corset en hoge hakken!
Na de break weer terug de visagie studio in. Een ander pakje aan: nu geheel zwart en kinky. Make –up een klein beetje aangepast, de pruik platina blond met felrood en werkelijk weer een geheel ander verrassend resultaat.
En als laatste outfit een heel vrouwelijk setje! Het verraste Inka compleet want dat was ze na al die kinky en buitenissige outfits van mij niet gewend. Ook daar een heel klein beetje de make up aangepast. Het was weer een bizar dagje transgender make over!
Hartelijke groeten,

Sabine DutchDoll, 28-10-2013

 

Mijn vriendin Cristal vroeg me haar te vergezellen tijdens een geplande fotoshoot bij Inka. Uiteraard stemde ik toe. Wat is er immers leuker dan een dag met een van je beste vriendinnen door te brengen ? En dan ook nog bij zo’n speciale gelegenheid !

Inka bleek een nog veel warmer persoon te zijn dan ik me had voorgesteld, met echte belangstelling voor de mens achter de “T-girl”. Eerst een informeel gesprekje met koffie, ontspannen sfeer en de aanwezige hondjes J Tijdens het gesprek bleek Inka veel in zich op te nemen van de persoon die ze op de gevoelige plaat wilde zetten. Dat gebeurde op een ontspannen manier en ik zag hoe Cristal langzaam maar zeker ontspande (het is tenslotte een “coming-out” !) en zich overgaf aan de deskundige handen van Inka tijdens haar transformatie.

Geweldig om te zien hoe een persoon waarop je zo gesteld bent niet alleen transformeert, maar ook nog zichtbaar geniet. Er werd met zorg bekeken welke kleding Cristal had meegenomen en make-up, alles werd  afgestemd. Cristal en Inka gingen vast naar de studio, waar ik na zou komen.

Daar aanbeland zag ik een wat onwennige, maar duidelijk blije Cristal voor de lens aantrof. Het doet enorm goed om iemand waar je om geeft te zien transformeren. Van verlegen T-girl naar een stralend-lachende, zelfbewuste vrouw !

Het geluk in die ogen, “Eindelijk thuis !”

De lange en vermoeiende rit in de auto méér dan waard J

Ik hoop dat er nog veel meer vriendinnen/vrienden/partners de stap nemen en meegaan naar een dergelijke belevenis !

Groetjes, Anne-Marie              04.07.2013

Het verlangen van openlijker naar buiten komen werd steeds intenser.

Mezelf niet meer verbergen met een afgewend gezicht.

Behoefte aan een goede make-over om de vrouw in mezelf te profileren.

Op zoek naar een visagiste / fotografe kwam ik in contact met Inka Houtzager.

Het eerste contact met haar verliep direct al heel goed . dus een afspraak gemaakt.

Overlegd met een goede vriendin van me of ze zin had om mee te gaan en dat had ze.

We hebben bij Inka een heerlijke onvergetelijke “meidendag” gehad.

Alleen al hoe hartelijk we door haar ontvangen werden en ze zich onder het genot van een kop koffie verdiepte in “wie is Cristal” en wie is haar vriendin. Door Inka werd ik volledig als vrouw gezien en behandeld en ook mijn vriendin werd helemaal in het gesprek betrokken.

In het gesprek werd al snel duidelijk dat Inka zelf ook een fijne open persoonlijkheid is met een oprechte belangstelling.

Daarna bekeek ze samen met ons de door ons meegebrachte kleding.

Inka gaf goede adviezen wat betreft onze kleding zodat we ook op de foto’s meer eenheid zouden vormen.

Nadat het voor Inka  duidelijk was wie Cristal is heeft ze me fantastisch opgemaakt en verschillende pruiken opgezet.

De pruiken waren mooi maar Inka zelf was niet tevreden .Ze zag de Cristal zoals ze die zelf voor zich zag nog niet.

Opeens was het van “wacht eens,ik heb er nog een die maar weinig mensen hebben kunnen”. die ga ik proberen

Die pruik opgezet en daar was ze -Cristal- in haar volle vrouwelijkheid. ( ik herkende mezelf haast niet eens meer ) :woohoo: De vrouw in me mocht daar stralen en er zijn.

Vervolgens werd mijn vriendin door Inka opgemaakt zodat onze make-up perfect op elkaar afgestemd was.

Het initiatief daarvoor kwam van Inka zelf. Ze wilde het maximaal haalbare.

Hierna namen we een kleine pauze en wisselden e.e.a met elkaar uit.

Gelukkig was het fijn weer en konden we in haar tuin zitten.

Toen de fotoshoot. Eerst nog wat onwennig maar dat werd al heel snel beter.

Cristal werd steeds zelfbewuster.

De interactie tijdens de fotoshoot met Inka is geweldig . Met een paar kleine aanwijzingen weet ze je precies de juiste houding aan te laten nemen. Ook is ze zelf heel actief ,ze gaat liggen,zitten ,staan, klimt op de trap. :alles wat nodig is om de juiste hoek voor de opname te vinden.

Ze laat je je een model voelen wat midden in de belangstelling staat.

Ook maakte ze  foto’s van mijn vriendin om haar persoonlijkheid in een foto te “vangen”.

Maar de foto’s van ons samen :Geweldig ! Twee vrouwen die een warme vriendschap met elkaar hebben niet meer niet minder  Zuiver.

Doordat Inka je tussendoor laat zien wat ze heeft gefotografeerd groeide mijn bewustzijn als vrouw steeds verder en verder.

Daarna een heerlijke lunch met een overvloed aan eten en drinken.

Voor mij gaf het een gevoel van samen met mijn vriendinnen lekker genieten.

Na de lunch verder met de tweede fotoshoot in een andere outfit.

Weer die inbreng van Inka ; Op een gegeven moment stelde ze ons een “artistiek projectje” voor waar we ons in konden vinden

De resultaten waren ver boven mijn verwachting : Spannende foto’s zonder een erotische  lading of een geknutselde indruk.

Nu heb ik zelf ook achter de kamera gestaan en weet hoe moeilijk dat is …. Inka, petje af.

En Cristal? Ze genoot en straalde.

Na de fotoshoot in de studio vroeg Inka of we zelf nog een idee hadden .

Ik vroeg Inka of ze nog een paar foto’s van ons in haar tuin wilde maken.

Daar ging ze op in door ons allebei een glas wijn te geven zodat we nog even na konden genieten terwijl Inka de foto’s nam. En weer ze slaagde er in om twee vrouwen te fotograferen die nagenieten van een heerlijke dag.

Binnen in haar keuken  een kop koffie ,wat nabespreking en een goed gesprek.

Hierna kwam het onvermijdelijke moment van de de-make-up .

Ook dat werd door Inka op een aangename manier gedaan.

Cristal verdween weer uit beeld maar ze was niet weg.

Deze keer geen spijt ,geen gevoel van het is weer voorbij en Cristal verdwijnt weer in een tas.

Zeker. In een materieel opzicht was dat wel zo maar het belangrijkste : Cristal’s persoonlijkheid bleef.

Dat klinkt dan misschien wat zweverig maar Cristal heeft weer andere kwaliteiten dan ik.

Op deze manier heeft mij die dag dus als mens ook completer gemaakt.

De terugweg was niet vervelend. we haalden herinneringen aan de dag op en genoten zo lekker na.

 

Inka bedankt en ik denk dat je ons nog wel een keertje weer ziet.

Liefs, Cristal   /           04.07.2013

Inka’s atelier

 

Ik zit hier voor de spiegel, in Inka’s atelier;

Je handen volgen mijn gezicht; mijn ogen met ze mee.                

Vandaag is dit je lege doek,

                                     Het canvas van mijn wezen,

Waarop ik mijn creatie zoek;

In spanning wel, maar zonder vrezen.

 

Je kijkt me in de spiegel aan, je blik stelt me gerust,

Terwijl je zachte poederkwast

                                      mijn wangen kleurvol kust.

We praten veel, we lachen, als oude vrienden pret

                                      En dan, en dan,

Als je mijn lange wimpers zet….

Een oogopslag ineens zo blauw, nieuwsgierig en intens;

Emotioneel nieuw levenslicht,

                                     je spiegel is de lens.

 

Nu is de transformatie bijna klaar, we gaan het beeld polijsten;

Als kroon plaats je mijn nieuwe haar

                                    om alles te omlijsten.

Mijn adem stokt, als ik zie hoe ik verander

Van mijn oude in mijn nieuwe ik,

                                     ikzelf en toch een ander….

 

Je koele handen liggen rustig op mijn schouder,

Je blik zo warm en zacht als van een trotse ouder.

Mijn hart klopt in mijn keel als ik zie hoe ik verander

Van mijn oude in mijn nieuwe ik,

 

                                    in Ellen Alexander    08.02.2013

*Je kent dat wel, dat gevoel dat zich van je meester maakt als je een datum hebt afgesproken dat je eindelijk weer naar de Noorddijk mag. Dat je het aftellen is begonnen om even uit de sleur van alle dag mag stappen en de vrouw kan worden waar je zo naar verlangt om te willen zijn.* *Je lijkt wel een klein meisje dat de dagen tot haar verjaardag aftelt.* *De dagen kruipen voorbij en met de app voor de weersverwachtingen kan ik 15 dagen vooruit kijken en houd ik angstvallig de weersverwachtingen in de gaten.* *Het is belangrijk dat het weer op de grote dag een beetje mee zit, want ik heb met Inka afgesproken om die dag naar de winterefteling te gaan !* *Ik wil Inka graag de sprookjes laten zien, waar ik als kind erg onder de indruk van was, zoals sneeuwwitje en assepoester.* *Hoe meer de datum nadert des te slechter worden de weersverwachtingen.* *Een dag voor onze afgesproken datum, belt Inka mij op om te zeggen dat zij het vanwege de sneeuw eigenlijk onverantwoord vindt dat ik naar Zuid-Beijerland kom en stelt voor een nieuwe datum af te spreken.* *Een nieuwe datum !!! Dat betekent nog langer wachten !!! * *Rationeel weet ik dat Inka gelijk heeft, maar mijn gevoel om Cleo te willen zijn is sterker !* *Die nacht slaap ik bijna niet en zit al vroeg naar weer en verkeer op de TV te kijken en tot mijn grote vreugde vertelt de weerman dat de wegen goed begaanbaar zijn, alleen het noorden heeft nog last van stuifsneeuw.* *Wat kan mij dat schelen ik moet via de A27 naar het zuiden en kan aansluiten in de file, die altijd al in Nederland ontstaat zodra er één regen druppel of sneeuwvlokje valt.* *Ik zit al geruime tijd mij te verbijten als ik op de radio hoor dat er voor Zuid-Holland een code oranje was aangekondigd vanwege opkomende ijzel.* *Dat heb ik dan weer, denk ik dan, links en rechts passeer ik in slakke gang gestrande auto’s met blikschade en eigenlijk wordt nogmaals duidelijk dat het eigenlijk onverantwoord is om de * *weg op te gaan (maar ga nu maar eens terug)* *Voor mijn gevoel kom ik veel te laat aan op de Noorddijk, de enthousiaste begroeting van de twee honden van Peter en Inka vergoed veel.* *Het plan winterefteling komt nu definitief te vervallen en even was ik tegen beter weten in toch teleurgesteld, ook omdat ik eigenlijk alleen wat warme kleding bij mij had voor een buiten belevenis. totdat Inka mijn wintermantel zag en direct een ingeving kreeg om daar wat mee te doen.* *Wij zijn eerst gaan lunchen in Oud-Beijerland en hebben wat winkels bekeken en daarna de make-up hut in, waar Inka met wat “haarwerk” en make-up mijn eerdere teleurstelling volledig wegpoetste en mijn stoutste verwachtingen overtrof en ik weer de gelukkigste vrouw in heel Zuid-Beijerland was.Om in sprookjestermen te blijven ik voelde mij als Alice in Wonderland !*

Groetjes Cleo                21.01.2013

 

Dag lieve Inka,

Al tijden zag ik je vorderingen en creaties op jouw site. Wat ik zie is vaak oogverblindend mooi. Wat haal jij veel uit een persoon naar boven!!!

Ik heb het geluk dat mijn partner zeer meegaand is in mijn gevoelens. Tevens besef ik dat dat zeer bijzonder is en ik draag haar dan ook handen.

Naast de stapavonden die ik 1x per maand doe met een stel lieve vriendinnen was het voor mij een ultime wens om eens een afspraak bij jou te kunnen maken.

Afgelopen jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een cadeaubon die de ultime wens in vervulling kon laten gaan.

Die wens is waanzinnig uitgekomen. Weken van “voorbereiding”: wat zal ik meenemen om aan te doen, overleg met mijn partner, zijn er aan voorafgegaan. Ook de aan jou overgelaten keuze van kleding en haarwerk zorgde voor een erg prettige spanning vooraf.

Eenmaal bij jou aangekomen overviel mij een onbekende rust, vrijheid. Heel bijzonder om dat te voelen. Het was net of ik al jaren bij je over de vloer kwam. Hoe doe je dat??

We zijn eerst met jouw creatie begonnen. Wat voor mij een hele mooie verandering was. De foto’s werden super! Op een gegeven moment haalde ik nog een zelf meegebracht  kort haarwerk te voorschijn. Met het idee, is dat wat? Toen jij die mij opzette keken we ineens naar een heel andere vrouw. Zo pittig met dat korte koppie. De foto’s getuigen van een super waanzinnige uitstraling. Jij weet ook nog op foto vast te leggen hoe ik me van binnen voel. Zelf moest ik, en vaak nu nog, goed kijken of ik het daadwerkelijk  wel was. Ook de resultaten van mijn veel te veel zelf meegebrachte kleding, waar jij een keuze in maakte en mijn eigen haarwerk zijn geweldig mooi geworden. Wij genieten er nog regelmatig van en raken niet uitgekeken en gelezen van de mooie en lieve reacties.

Het warme “bad” waar wij die ochtend instapten heeft thuis tot in de late uurtjes van die dag geduurd.

Inka, jij hebt mijn ultime wens vervuld in een onvergetelijke waanzinnige mooie dag.

Nogmaals geweldig bedankt!

 

Lieve groetjes, Diana      ( 12.01.2013 )

 

Dearest Inka,

I had a wonderful day with you. I never thought I could be transformed from a 61 year old man (who looks his age) into a glamourous woman. You worked a miracle. I have never felt so relaxed as when I was in your company. From the very first minute I knew I had come to the right person to help me become “Dawn”. I was made very welcome and you put me at ease during our first converstaion. You chose exactly the right outfits for the photoshoot and the make-up was perfect (far better than my own attempts).During the photoshoot you knew exactly how to bring the best out of me, everything seemed so natural (although some of the poses stretched the limits of my old joints!!!!!) and the time just flew by. The only downside was the fact that when we were finished I had to go back to my old self. I will definitely be making a return visit, maybe even going out in public as “Dawn”. Thank you for a wonderful experience.

Lots of love, Dawn. (6.12.2012)

Hoi Inka,

We hebben elkaar ontmoet via netlog. Ik was daar sinds de zomer actief en kwam via vriendinnen terecht op jouw site. Mijn aandacht was direct gevestigd omdat ik een hele mooie internetsite trof met super foto’s van dames in de meest mooie kleding en make up. Daar straalde de klasse gewoon vanaf!!!!!  Mijn verhaal als crossdresser is (waarschijnlijk voor vele) een bekend verhaal. Ik ben in mijn puberteit getroffen door het vrouwelijke in mij. Ik kreeg toen al een hele grote voorkeur voor meiden in panty en mooie jurkjes en rokjes. Als er dan ook nog pumps of laarzen werden gedragen, dan was ik helemaal verkocht en kon ik genieten van het uitzicht. De jaren 80 waren voor mij een prima periode omdat in de mode veel moois te zien was! Ik was rond die tijd totaal niet zelfverzekerd en durfde zeker niet die meiden aan te spreken. Wat bleef dan over? Juist, het zelf dragen van die heerlijke vrouwenkleding. Ik heb toen heel voorzichtig geproefd aan het dragen van lingerie, kleding en panty maar het bleef heel beperkt. Jaren gingen voorbij tot ik midden/eind 20 was en op avonden van de NVSH terecht kwam. Eerst in Utrecht op de Wittevrouwensingel en later in Amersfoort in de Berghut. Daar durfde ik me ook voor het eerst te tonen aan anderen. Wel was dat alleen in (lak/latex)kleding. Make up, haar en sieraden waren toen nog geen onderdeel van mijn vrouwbeeld (en achteraf had ik juist toen in alle rust kunnen ontdekken of ik daar echt gevoelens voor had , een gemiste kans!).Ook nu ging het met mijn gevoelens rond crossdressen met ups en downs. Ik bemerkte dat ik niet één kon worden met wie ik wilde uitstralen! Het juiste gevoel ontbrak en daardoor raakte mijn crossdressgevoelens weer op de achtergrond. Vervolgens kwam ik een vrouw tegen en ben getrouwd. Binnen die relatie heb ik geen behoefte gehad om mij te uiten als vrouw. Helaas is er een scheiding gekomen en vervolgens enige tijd alleen gewoond tot ik mijn huidige vriendin heb leren kennen nu iets meer dan 4 jaar geleden. De eerste tijd ook geen behoefte gehad om mij als vrouw te uiten.  Ik ben vervolgens in aanraking gekomen met biodanza en daar vanuit is mijn diepere gevoel naar boven gekomen! En jullie raden het al, daar komt de vrouw in mijzelf weer om de hoek kijken. Tijdens coachingsessies die ik heb gehad met een vriendin, kon ik mijn verlangens en gevoelens kwijt en ik bemerkte dat ik bleef verlangen naar Erica. Mooie kleding, schoenen en lingerie en daarnaast de juiste haar en make up keuze! Alleen daar zat het probleem. Zelf ben ik daar nooit zelf aan begonnen. Ik zie dat gewoon niet zitten om mezelf op te maken. En toen kom jij om de hoek kijken, Inka!!!!! Toen ik dus van de zomer je site ontdekte, kwam een heel sterk gevoel naar boven om in ieder geval een keer de stap te zetten naar Erica. Na het heen en weer mailen van mijn wensen en jouw invulling daarvan, was ik overtuigd dat jij degene kon zijn die Erica ging laten stralen. Uiteindelijk werd er een afspraak gemaakt op 10 november jl. en het resultaat kunnen jullie zien op de site van Inka en op mijn profiel bij netlog!  Ik heb een heerlijke dag gehad bij Inka en de kledingkeuze overtrof mijn stoutse verwachtingen. Tijdens een kopje koffie hebben wij elkaar al het een en ander verteld en vervolgens vol overgave naar de studio voor het uitzoeken van de juiste kledingcombinaties en pantykeuze! Ik ben nu eenmaal verzot op panty’s……Wat een genot om het zo “open en bloot” te kunnen delen. Ik voelde me gewoon meteen welkom en jij bent vervolgens aan de slag gegaan met de make up en haarkeuze. We hebben drie sets kleding gepast met daarbij verschillende haarstukken en uiteraard ook andere panty’s en heels!. Ik voelde me elke keer echt de dame die ik wilde zijn; tijdens het fotograferen werd ik al snel verrast door de mooie beelden die jij schoot op je camera. Een echt model maakte zich van mij meester en ook al had ik geen ervaring, ik ging helemaal op in de fijne en warme adviezen van Inka…..(je weet echt een ieder op haar gemak te stellen). Ook heb je door je man een heerlijke lunch laten verzorgen die wij met z’n drieen heerlijk hebben opgegeten. De dag vloog voorbij en ook je nazorg was meer dan super.  Al met al dames kan ik jullie alleen maar aanraden om die stap te zetten! Je zult verstelt staan van jezelf en juist door het beetje hulp van onze lieve schat Inka, wordt de wereld voor de crossdresser een stuk mooier!  Ik ging na ruim 7 uur weer huiswaarts met de gemaakte foto’s. Gedurende de week kreeg ik van Inka al de nodige collage’s en nu ben ik nog bezig met het uitzoeken van mijn persoonlijke top-5. Wat Inka allemaal voor ons doet is echt geweldig en ze heeft mij ingepakt met haar charme!!!

Nogmaals dank lieve Inka.

Erica    (28.11.2012)

Lieve Inka,
Het had bijna een jaar geduurd voordat ik bij jou de eerste afspraak maakte voor een crossdress make-over. Ik was bang dat het zou tegenvallen. Echter het tegendeel was waar! Het was een geweldige metamorfose, waarbij een droom was uitgekomen! Ik ben meer te typeren als een fetisj crossdresser, waarbij ik ook vooral de voorkeur heb voor heavy make-up. Ook dat was toen eigenlijk de reden dat ik er voor de eerste keer tegenop zag.
Inmiddels ben ik al verschillende malen bij je langs geweest en wat mij zeer plezier doet is dat jij al mijn wensen in werkelijkheid weet om te zetten. En rekening houdend met mijn outfits weet je alles in perfecte verhouding te brengen. Wel heavy make up, maar zeker niet over de top. Alle mogelijke stijlen ben je mans en dat wat in iemand van binnen zit weet je tot uiting te brengen. Bij jou wordt je de vrouw die je wilt zijn!
Als ik al in mijn outfit bij je in de make-up stoel heb plaatsgenomen en ik zie stap voor stap de transformatie vorderen, dan gaat er bij mij van binnen zo’n intens gevoel van genot door me heen. Ik voel me dan zo op en top vrouw! Je wilt niet weten hoe ik mij dan voel.
Wat ik ook zo in je waardeer dat je elke keer weer opnieuw er weer heel wat anders van weet te maken. Zo heb ik ook ontzettend veel reacties gekregen bij de make-over waar het paars de basiskleur had en waarbij je een blonde pruik in een paarse had verweven.
De mensen aan wie ik de vele foto’s laat zien slaan elke keer stijl achterover en vragen dan nog: “ben jij dat echt?” Ze kunnen het haast niet geloven dat een man zo perfect in een vrouw kan worden getransformeerd.
Die dagen dat ik bij je ben zijn echte verwendagen en kan ik weer in een geheel andere huid kruipen. Bijzonderigenswaardig is dat je er alle tijd voor neemt en je alle talenten aanwent om het zo perfect mogelijk te maken. Je bent een perfectionist op en top! Bij jou voel ik mij op mijn gemak en mede daardoor is elke keer weer het eindresultaat enorm bizar om het maar eens met je eigen woorden te formuleren! Jij weet je helemaal in de crossdresser in te leven. En bovendien hou je de drempel laag. Wat ik ook enorm aan je waardeer is dat je voor de belangen van de transgenders opkomt. Er ligt nog zo’n taboesfeer op, maar daar stoor jij je niet aan. Ze liepen we de laatste keer nog samen met Martina als kinky crossdressers bij jou in het dorp over de dijk. Mijn persoonlijke mening is dat we geen betere ambassadrice als jou kunnen hebben. En dat maakt het voor mij weer een stuk makkelijker om uit de kast te komen. Ik hoop dan ook dat je nog lang door zal gaan met de transgender make-overs en dat ik ook nog vele malen terug kan komen voor een nieuwe bizarre make-over!  Inka bedankt voor alles en heel veel geluk en voorspoed toegewenst!
Hartelijke groeten,
Sabine DutchDoll   (29.11.2012)

Dag Inka,

Goedemorgen, Ik was gisteren rond 00u30 veilig thuis. Het was een fantastische dag !!! Ik wil je heeeeeeel erg bedanken. Professioneel leer ik elk jaar zeer veel mensen kennen. Maar een onthaal, een vriendelijkheid, een warmte, … zoals die van jou en Peter ben ik eigenlijk nog nooit tegengekomen. Jullie zijn erg bijzondere mensen !!! Ik heb gedurende de dag enkele keren gedacht dat ik drooomde … zo fijn vond ik het. En Stephanie vond zichzelf heel erg mooi :-).

Hele dikke knuffel,Stephanie x   ( 27.11.2012) )

Lieve Inka,

het was een gedenkwaardige dag. Ik heb er nog altijd stress van . Nou, nee dat is nu ook weer niet waar. Wanneer ik het achteraf zo bekijk heb ik er 1 geweldig van genoten; 2 vond ik het wel spannend, eigenlijk….  Je kan je niet inbeelden hoe leuk ik het vond die mooie haren in mijn ogen te hebben of een frisse wind tussen de dijen. Sensaties die ik -hetzij al jaren heb moeten missen , -hetzij in principe ongekend moeten blijven voor ons. Natuurlijk ben ik hier onwennig in en loop en beweeg ik helemaal niet zoals het hoort. Zal nog veel moeten “oefenen”. Wanneer ik iets moet zeggen, klap ik inderdaad dicht want met m’n stem val ik meteen door de mand… Toch jammer dat we in R’dam geen foto’s gemaakt hebben. Hoewel, dat zou misschien wat veel aandacht trekken. En, enerzijds, wil je natuurlijk wel gezien worden (waarom dacht je dat ik (tegen jouw initieel advies ?) voor dat kort rokje koos ? maar anderzijds wil je natuurlijk alleen als vrouw gezien worden. En dan wil je net niet teveel aandacht trekken. Erg tweeslachtig allemaal. Het is natuurlijk ook een lekker ontspannende dag, een echt rustpunt, tussen het jachtige werken. Hoop dat jij het ook leuk vond en ik je niet (teveel) op de zenuwen gewerkt heb.Kijk al uit naar volgende maal.

Groetjes vanSendra xxx   (20.11.2012)

Lieve Inka!

Gisteravond op de terugweg had ik heerlijk de tijd om na te denken. Na te denken over onze vriendschap en hoe jij Vivian weet te raken.
Ben blij dat ik je heb ontmoet. We kennen elkaar al jaren. Nadat ik eindelijk, na 18 jaar, de stap nam om mijzelf meer te gunnen dan alleen de zolderkamer kwam ik via een vriendin (Gloria) met jou in contact. Er was, in mijn ogen, een hele grote stap gezet. Ik wilde meer, het stof van me afstoffen, mezelf laten zien.
De eerste keer is een bijzondere ervaring geweest. Vivian kwam echt te voorschijn, na jaren kliederen en prutsen met make-up en style ontstond er een vrouw die al jaren in mijn gedachten als wens rondwaarde. Had het veel eerder moeten doen. Te lang gewacht, te veel tijd laten verstrijken. Op het moment van onze eerste ontmoeting hadden we een klik. Het is niet bij die eerste ontmoeting gebleven. De afgelopen jaren hebben we samen stappen gezet. Grote stappen. Jij in de ontwikkeling van je service en ik in de ontwikkeling van mijn diep weg gestopte innerlijk. Samen gezien dat het kan, samen delen. Soms delen we meer dan we zouden willen. Dit heeft alles te maken met jou open karakter, je interesse in mensen, en je passie. Je passie om ons te laten zien hoe mooi we kunnen zijn. We hadden de behoefte om te delen. Mijn ervaring in de lange zoektocht naar mijn vrouwelijke ik en jij met haar passie om onze binnenkant aan de buitenkant zichtbaar te maken. Jij hebt Vivian de spirit gegeven in haar verdere ontwikkeling. De vriendschap die hier uit is ontstaan is heel bijzonder. Samen verder de mooie dingen ontdekken in onze wereld. Een grote ontdekkingstocht die geen einde heeft. Samen het onderwerp bespreekbaar maken. Laten zien wie we echt zijn. En missie.
Ben tevreden. Gelukkig. Na jaren van oefenen en proberen is in een paar jaar mijn beeld van mijn vrouwelijke ik eindelijk tevoorschijn gekomen. Ik ben nu wat ik wil zijn. En vooral wie ik wil zijn. Inka heeft Vivian uit haar isolement gehaald, de wereld als vrouw laten zien en laten beleven.
Inka BEDANKT.

Lieve Inka!

Mijn mooiste momenten zijn de momenten, waarin ik vrouw kan zijn !
Het duurt mij eigenlijk allemaal veel te lang. eer ik weer naar Inka op de Noorddijk kan. Maar als het dan eenmaal zover is lijkt de reis er naar toe eeuwen te duren, het is bijna een traditie geworden, dat ik een zelfgebakken appeltaart meeneem naast mijn hutkoffer vol verleidingen, zoals jurken, pumps en allerlei accessoires. En als ik de tomtom heb ingesteld kan de reis beginnen, het liefst had ik nog een tomtom ernaast geplakt, om er zeker van te zijn dat ik in een keer goed rijd. Met moeite  kan ik mij maar bedwingen om mij aan de maximum snelheid te houden, het liefst vlieg ik plankgas naar Inka toe ! Wat dat betreft lijk ik op het konijn uit “Alice in Wonderland”: geen tijd geen tijd. Eenmaal op de Noorddijk aangekomen word ik hartelijk onthaalt door Pablo en Indy, de honden van Peter en Inka ! We beginnen met koffie en appeltaart in de knusse woonkeuken, waar de plannen voor de dag worden voorbesproken, het is altijd een feestje om bij Inka en Peter op de Noorddijk te mogen komen ! Na de koffie verhuizen we naar “de Make-up Hut”, het atelier van Inka waar iedere keer weer een wonder plaatsvindt ! Ik mag uit mijn verpakking stappen en wordt getransformeerd tot een mooie vrouw en laat Inka maar begaan, zij is zo door haar passie voor haar werk gedreven, zo’n perfectioniste, alles moet kloppen en dat doet het ook! Ik voel mij als vrouw zelfverzekerd en durf de straat op, een terrasje te pakken, winkelcentra in, noem maar op. Ik voel mij serieus genomen en ben zeker geen karikatuur van mezelf ! De sfeer is altijd gezellig, losjes en leuk en er wordt heel wat afgelachen, echt een meidendag ! Het zijn mijn mooiste momenten, de momenten waarin ik dankzij Inka vrouw kan zijn !

Groetjes Cleo!

De vrouw in de spiegel; 1001 Gloria’s.
De eerste keer dat ik Inka ontmoette vond ik heel spannend. Je weet niet waar je naar toe gaat. Je hebt het verlangen om een keer echt goed opgemaakt te worden en ook om jezelf te laten fotograferen. Een herinnering waar je later nog eens naar terug kan kijken. Of beter, je over kan verwonderen. Ben ik dat? Waar komt dit blik vandaan? Etc etc. Ik kwam daar dus voor de eerste keer, was gespannen en zenuwachtig. Is het wel veilig? Toch overwonnen de nieuwsgierigheid en het verlangen. Na 5 minuten was het ijs gebroken. Iemand zoals Inka is daar super goed in. En toen is het avontuur of reis zo je wilt met haar begonnen.
Als je de kleren hebt uitgekozen en je gaat in de stoel zitten voor de spiegel, heb je geen flauw idee hoe het er straks uit zal zien. Tenminste zo werkt het bij mij. De basis wordt aangebracht en stap voor stap verdwijnt je mannelijk gezicht. Eerst nog heel goed zichtbaar, maar op een gegeven moment is het weg. Het vrouwelijke gezicht komt dan langzaam naar voren. De vrouw stroomt dan in mij. Ik kijk in de spiegel en voel de vrouw komen die ik in de spiegel zie. Als dan de pruik wordt opgezet is de metamorfose volledig. Dan voel en ben ik het echt. Dan is het mannelijke verdwenen en ben ik vrouw. De vrouw in de spiegel. Ik sta dan op en kijk Inka dan aan en ik ga me als zodanig gedragen. Bewegen. Poseren. Daar hoef ik weinig voor te doen. Het is er gewoon. Inka zorgt er voor dat er alles uit komt van wat er in zit. Geen schaamte. Geen onveiligheid. Integendeel. Plezier. Vrijheid. Genieten.
Het gaat allemaal vanzelf bij mij. Ik voel dat ik heel veel Gloria’s in mij heb zitten. Samen met Inka probeer ik elke keer weer te verkennen, wie Gloria nu eigenlijk is. Welke verschijningsvorm het beste bij me past. De conclusie is steeds dat het allemaal Gloria’s zijn. Van nette vrouw tot drag-queen. Het maakt niet uit. Bij alles voel ik me helemaal zoals ik er uit zie. Dat zie je ook terug in de foto’s. Ik vind het leuk om te experimenteren. En echt elke keer voel ik wat ik in de spiegel zie.
Ik verbaas me altijd over de intensiteit die de foto’s uitstralen. Dat kan volgens mij alleen maar betekenen dat ik enorm heb genoten van dat moment. Gewoon om dat ik was, wie ik was. De foto’s zijn voor mij een heerlijke herinnering aan dat moment. Gelukkig kan ik het gevoel delen met andere meiden zoals ik. Die ook genieten en de schoonheid van het vrouw-zijn zo nu en dan willen beleven. Mijn vrouw weet dat ik dit doe, maar wil me niet als Gloria zien. Wil zelfs niet weten hoe het tijdens zo’n dag bij Inka was. Zij wil me als man blijven zien en is bang voor wat er gebeurt als ze meer van Gloria weet. Ik respecteer dat. Maar vind het ook heel jammer dat ik de vreugde die de dag bij Inka mij brengt niet met haar kan delen. Gloria is een deel van mij. Dat heb ik geaccepteerd zonder precies te weten waarom zij er is. Ze is er. En ik wil graag Gloria regelmatig beleven. Lol maken. Experimenteren in je looks. In kleren. In het vrouw-zijn.
Bij Inka kan dat helemaal. We zijn goede vriendinnen geworden. Samen ontdekken en plezier hebben. Zonder oordeel. Waar vindt je dat nog in deze wereld. Zij zorgt er voor dat je doet wat bij jou past. Denkt met je mee. Als je voorzichtig wil, dan is het voorzichtig. Als je voor het avontuur gaat, dan bedenkt ze samen met jou een plan. Ik vind dat geweldig. Zij heeft er bij mij voor gezorgd dat Gloria rust geeft. Dat ze kan schijnen als facet naast al die andere facetten van mijn leven. Dat na een dag Gloria je je beter voelt.
Elke keer als de dag voorbij is, dan is er ook uiteraard een teleurstelling over dat het over is. Je wordt afgeschinkt en langzaam komt de man weer terug. Je pakt je spullen en gaat weer weg. Maar in de auto begint al het nagenieten. Het glimlachen over de dag die je hebt beleefd. Het uitzien naar het bekijken van je foto’s. Maar ook …. wanneer zou ik weer eens kunnen gaan. Weer op zoek naar de vrouw in de spiegel. Het is fantastisch!
Liefs, Gloria

Lieve Inka en natuurlijk lieve Peter,

hoe ga ik dit mailtje beginnen?Afgelopen zaterdag heb ik, en ook Iris, als heel bijzonder ervaren.

Ik heb mij geen seconde ongemakkelijk gevoeld en dat is echt aan jullie te danken. Ik begrijp nu waarom Iris zo graag bij jullie komt. Hij/zij kan zich bij jullie helemaal zichzelf voelen, iets wat ik ook heel sterk heb ervaren.

Wat zijn jullie warme mensen!

We hebben zoveel lol gehad, en er waren moment bij waarbij ik  gewoon emotioneel werd. Soms keken wij elkaar zo diep in de ogen, met zoveel gevoel en liefde dat we daar beiden emotioneel van werden.

Ik ben zoblij dat Inka de goede kleding voor Iris heeft gevonden. Als je er dan als vrouw uit wilt zien, dan moet het wel een goed geklede vrouw zijn vind ik.

Inka je bent niet alleen een visagiste, fotograaf en creatief mens, maar je bent meer dan dat. Jij kijkt zo achter de gezichten van mensen dat je precies weet hoe te handelen.

Lieve mensen,ik hoop jullie snel weer te zien.

Heel veel lieve groetjes K…. en Iris!

Hoi Inka!

Ik moest alles eerst even laten bezinken. Het kwam wel op mij af, al voelde ik mij wel gemakkelijk.Direct vanaf het begin gaf je mij een vertrouwd gevoel. Bedankt, want het was een grote stap voor mij.Ik ben zeer blij dat ik de shoot heb gedaan. Ik weet nu beter wat soort vrouw ik wil zijn. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Groetjes Fransien!

Lieve Inka,

Ik heb je nu meerdere keren mogen bezoeken en telkens weer verras je me met je creativiteit, oneindig geduld, de rust en het vertrouwen wat je uitstraalt. Je hebt het vermogen om mij echt helemaal mezelf te laten zijn en me alles van Iris te laten ontdekken. De ontspannen en ongedwongen sfeer maakt dat mede mogelijk. Dat alles is voor mij heel bijzonder en maakt iedere make-over bij jou weer tot een speciale en onvergetelijke ervaring. Dank daarvoor en ik hoop je nog vaak te mogen ontmoeten. Wat jij betekent voor ‘dames’ zoals als ik is ongekend en zeer waardevol. Alle liefs en dikke kusz, Iris

Hi Inka!

Heb ook erg genoten en vond het super gezellig gisteren. Ik vind dat je ernorm je best doet om het je gasten naar de zin te maken en je bent ook professioneel met je vak bezig. Ben echt onder de indruk.

En wat een mooie foto collage!

Na het kijken van de foto’s raak ik weer enthousiast en hoop daarom spoedig weer en sessie te doen.

Groetjes,

Nancy!

 

Hallo Inka,

Behoudens en korte file ben ik goed thuis gekomen. Ik reed over de brug en zag de zon prachtig ondergaan: fantastisch! En dat onderstreepte het gevoel waarmee ik bij je vandaan vertrok. Ik heb een helefijne leerzame en gezellige dag gehad. Bij jou was “verkleed”zijn zo gewoon en veilig dat ik het niet eens in de gaten meer had en daar toch als Martine aan tafel zat.En ik wist niet datik er zo “gewoon”maar toch ook weer mooi en vrouwelijk uit kont zien. Het vrouwlijke deel in mij is echt opgebloeid na vandaag en dat brengt me echt een heleboel. De foto’s zijn prachtig en dat vond mijn vrouw ook. Zij was natuurlijk nieuwsgierig en moest alles in geur en kleur weten.,maar ze was ook zo betrokken bij me…de schat!

Groetjes Martine!

Dag Inka!

Alvast bedankt voor de eerste impressie van je foto’s.Wij komen net thuis van Antwerpen en hebben lekker gegeten op restaurant. Omstaanders keken niet opvallend op…..In Antwerpen hebben we nog voor het avonddonker enkele mooie foto’s genomen met enkele Antwerpse, bekende stadsgezichten op de achtergrond.Onze dag was zéér geslaagd en we zijn zeer blij  dat we bij jou zijn langsgekomen. Ik zei nog tegen Bernadette op de terugreis;   ” dat is zo’n dag die je,… je nog zal herinneren als je 100 jaar bent….”De producten die je hebt gebruikt voelden tot op het moment dat ik ze heb verwijdert ( 22u25) zeer goed aan, d.w.z. ik heb ze op mijn huid gewoon… niet gevoeld. Ik kon ze ook gemakkelijk afschminken.Mijn gezicht voelde na het afschminken, ontspannen aan. Je gebruikt dus hele goede produkten. Deze produkten wil ik beslist hebben.Het was vandaag voor ons feestdag!Heel erg bedankt……XXXXNoel en Bernadette



Inka Houtzager
Inka is gespecialiseerd in Transgender make-over en Crossdresser make-over met hart, ziel en begrip. In haar make-over atelier is alles realiseerbaar voor de man die het leven zo af en toe door de ogen van een vrouw bekijkt.

Een mooie en professioneel gemaakte fotoshoot van u als vrouw kan zowel in de studio als op locatie.

Discreet en vertrouwen
De professionele make-over van man wordt vrouw vindt u bij Inka Houtzager.

Inka staat garant voor:
• 100% Veiligheid
• 100% Professionele kwaliteit
• 100% Discretie

Contact
Inka Houtzager
Noorddijk 32
3284LC Zuid-Beijerland

+31(0)6 - 23 21 89 79
info@transgendermakeover.nl

KVK: 53393643
BTW: NL850864859B01

Website: BAMeffect.nl